Over ons

Shoubo & Shuai Jiao
ons doel

Shuai Jiao Nederland is opgericht in 2019 met als doel de Shoubo en Shuai Jiao sport in Nederland te promoten. De organistie wil beoefenaren en geinteresseerden in de gelegenheid stellen om samen deel te nemen aan stages met als doel een verbindend platform te zijn voor de verdere ontwikkeling van Shoubo en Shuai Jiao in Nederland.

Meester Yuan Zumou: “We maken gebruik van gevechtstechnieken om je eigen lichaam te leren kennen. En om de juiste mindset te krijgen voor deze sport.”

oude traditie

Chinees worstelen, de krijgskunst van de werptechnieken en lijf aan lijf gevechten

Jiao (Chinees worstelen/takedown) is één van de componenten van alle Wushu stijlen.

Shuai Jiao of Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst die in de Chinese geschiedenis kan teruggevonden worden. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Shuai Jiao, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd.

Samenwerking & initiatief

In samenwerking met de Shoubo school uit Ternat, Belgie is er een inititief gestart om de sport Shoubo & Shuai Jiao te introduceren in Nederland. Vanuit de Van Ark Kungfu Academie worden er trainingen en stages georganiseerd waaraan iedereen, met of zonder ervaring kan deelnemen. Meester Yuan Zumou van de Internationale Shoubo federatie heeft inmiddels onder zijn leiding een tweetal succesvolle stages gegeven in Nederland.

We hebben gemerkt dat er voor de sport Shoubo & Shuai Jiao veel belangstelling is en zullen dit dan ook in Nederland verder tot ontwikkeling gaan brengen. 

Meester Yuan Zumou

Grootmeester Yuan Zumou is de bron van het Shuai Jiao in Europa en de ontwikkelaar van de Chineese gevechtsport Shou Bo.Hij trainde als professioneel Shai Jiao atleet in het Centrum van de krijgskunten van Shanghaï (Ti Yu Gong). Yuan Zumou werd Chinees kampioen terwijl hij zijn studies lichamelijke opvoeding vervolmaakte en de titel van Meester behaalde. Op zijn beurt werd hij Shuai Jiao trainer in het Centrum van de krijgskunten van Shanghaï (Ti Yu Gong). Acht Shuai Jiao-atleten werden onder zijn leiding kampioen van China.

In 1985 vestigde hij zich in Frankrijk, waar hij tot op heden nog steeds Shuai Jiao-atleten vormt en stages geeft. Hij organiseerde tevens talrijke internationale wedstrijden en gaf o. a. demonstraties op het Krijgskunsten Gala te Bercy. Grootmeester Yuan Zumou groeide wereldwijd uit als een autoriteit in het Shuai Jiao…

Ga direct naar

Samenwerking en initiatief onstaan uit

© copyright 2020 Shuaijiaonederland.org | Shoubo & Shuai Jiao | Alle rechten voorbehouden | Privacy & Cookies | Disclaimerinfo@shuaijiaonederland.org