Datum

mrt 10 2019
Expired!

Tijd

Incl Lunch
11:00 am - 3:30 pm

Kosten

30 p.p.

Labels

Meester Yuan Zumou

Shou Bo & Shuai Jiao stage Meester Yuan Zumou

In samenwerking met de school Shou Bo uit Ternat, België gaat Meester Yuan Zumou een Shuai Jiao stage van 4 uur geven in Nederland. Jiao (Chinees worstelen/takedown) is één van de componenten van alle Wushu stijlen. Shuai Jiao of Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst die in de Chinese geschiedenis kan teruggevonden worden. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Shuai Jiao, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd.

Grootmeester Yuan Zumou is de bron van het Shuai Jiao in Europa en de ontwikkelaar van de Chineese gevechtsport Shou Bo.Hij trainde als professioneel Shai Jiao atleet in het Centrum van de krijgskunten van Shanghaï (Ti Yu Gong). Yuan Zumou werd Chinees kampioen terwijl hij zijn studies lichamelijke opvoeding vervolmaakte en de titel van Meester behaalde. Op zijn beurt werd hij Shuai Jiao trainer in het Centrum van de krijgskunten van Shanghaï (Ti Yu Gong). Acht Shuai Jiao-atleten werden onder zijn leiding kampioen van China. In 1985 vestigde hij zich in Frankrijk, waar hij tot op heden nog steeds Shuai Jiao-atleten vormt en stages geeft. Hij organiseerde tevens talrijke internationale wedstrijden en gaf o. a. demonstraties op het Krijgskunsten Gala te Bercy. Grootmeester Yuan Zumou groeide wereldwijd uit als een autoriteit in het Shuai Jiao…

Videoclip Gala te Bercy

Meer informatie over Meester Yuan Zumou is te vinden op: Meester Yuan Zumou

Download inschrijf document
Download Affiche/Poster

Shuai Jiao – Shou Bo België:
Weblink: www.shoubo.be
Dirk Crokaert, introduceerde in 2000 het Shuai Jiao in België. Shoubo.be werd in 2012 opgericht door Christophe Uyttersprot en Kris Van Den Broeck, beiden leerlingen van Dirk. Samen met Dirk kregen we de kans om op regelmatige basis bij Yuan Zumou te trainen. Kris en Christophe namen onder leiding van Dirk succesvol deel aan verschillende internationale Shuai Jiao wedstrijden.

Wanneer: 10 maart 2019
Tijdstip stage: 11:00 tot 15:30 incl. (30min lunchbreak)
Wie: Voor leden en niet leden
Locatie: Sporthal de Sprong – Noorder Boerenvaart 11 – 1601SL – Enkhuizen
Aanmelden: info@vanarkacademie.nl (onderwerp: “Shuai Jiao stage”)
Inschrijfperiode: uiterlijk 4 maart 2019 (Inschrijfperiode is GESLOTEN)

Na aanmelding ontvangt je nog bericht als bevestiging. Indien je nog vragen hebt zijn we uiteraard bereid om een toelichting te geven. Wij zijn te bereiken via de mail of telefonisch.
Mocht je net zo enthousiast zijn als wij over de stage dan verzoeken wij je vriendelijk uiterlijk voor 4 maart en bevestiging te sturen van deelname.

Urenschema

Schema

11:00 - 12:30
Stage
1ste stage gedeelte
12:30 - 13:00
Lunch
Lunch / Break
13:00 - 15:30
Stage
2de stage gedeelte